Whisky Lullaby, Brad Paisley

 • A duett Alison Krauss -szal, ez a dal egy férjről és egy nőről szól, akik házasok voltak; háborúba ment, és amikor visszajött, egy másik férfival volt. Megöli magát, halálra issza magát, és egy cetlit hagy, hogy még mindig szereti. A következő versben az asszony gyászolja a veszteségét. Azt hiszi, hogy ez az ő hibája, és önmagát is megöli, halálra itatja magát, tartja a képét.
  Melissa - Edmonton, Kanada
 • Ez az akusztikus ballada volt a 2005 -ös CMA év dala.
 • Alison Krauss brácsázott is a pályán.
 • A dalt Bill Anderson és Jon Randall írta, és az ihlette, hogy Randall nehéz időszakon ment keresztül, beleértve a válást a countrysztártól, Lorrie Morgan -tól. Anderson elmondta az AOL The Boot című művének a dal történetét: „Jon Randall és én együtt írtuk a dalt. Jon akkor nagyon nehéz időket élt át. Elvált, és egy -két napon belül elvesztette az írási szerződését és a lemezszerződését. És átment egy barátjához, és összeomlott pár hétig. Amikor úgy döntött, hogy kijózanodik, és visszatér, és újra csatlakozik az élőkhöz, bocsánatot kért a barátjától. Azt mondta: - Ember, sajnálom, ahogy viselkedtem az elmúlt hetekben. És a barátja azt mondta neki: 'Semmi baj Jon, a fejemhez tettem az üveget, és életem során néhányszor meghúztam a ravaszt.' Szóval, amikor Jon eljött az írásra, frissen járt a fejében.

  „Azért mentem az írásra, hogy írjak egy dalt:„ Éjfél cigaretta ”. Alapvetően ez lett a 'Whisky Lullaby' első sora: 'Úgy oltotta el, mint egy éjféli cigaretta égő végét.' Erről akartam írni az egész dalt. Jon szerette ezt a sort, ezért leírtuk, majd azt mondta: „Itt egy sor:„ A fejéhez tette az üveget, és meghúzta a ravaszt. ”Azt mondtam:„ Nos, felejtsük el az „Éjféli cigarettát”. Ember, tökéletes ötleted van a dalhoz. És onnan csak úgy áradt.
 • Paisley 2013 -ban beszélt a dalról Szórakoztató hetilap : „Ez egy angyali, kísérteties bluegrass ballada, valóban tragédia, és azt hiszem, amikor a mennybe érek, ha az angyalok nem úgy hangzanak, mint Alison Krauss, megcsaltak minket.

  Az érdekes az, hogy soha nem várható, hogy egyetlen lesz. És ez egy jó példa arra, hogyan tudtam lassan kibővülni a komfortzónával, például megúsztam az 'I'm Gonna Miss Her' és a 'Celebrity' című dalokat - olyan dalok, amelyek nem olyanok, mint amit elvárhattál volna attól a sráctól, aki Kinek kellenek képek . '
 • Egy interjú során, amely benne van Nashville -i dalszerző: The Country Stories Behind In Country Country's Great Hits írta Jake Brown, Anderson elmondta, hogy ő és Jon Randall 2000 -ben írták meg a dallamot, mint amit egy személy énekel. Hozzátette azonban: 'az embereket nem sorakoztatták fel az utcán kettős öngyilkossági ivós dalok után, ezért öt évig a polcon ült'.

  A Dixie Chicks volt az első felvonás, amelyen a dalt felfüggesztették, de időközben megszakadt a karrierjük. Aztán Brad Paisley meghallotta a dallamot, és felfedezte duettben rejlő lehetőségeit. Anderson felidézte: „Brad egyszer felhívott telefonon, és azt mondta:„ Hallgattam ezt a „Whiskey Lullaby” -t, mit gondolna, ha egy lányt hoznék énekelni a második versszakra? ” Én pedig azt mondtam: „Soha nem gondoltam erre. Kire gondol? És azt mondta: 'Nos, azt hiszem, csak két ember képes erre, és szeretném, ha lenne egy közülük: Alison Krauss vagy Dolly Parton.' És azt mondtam neki: 'Nos, ehhez nem kell engedélyt kérnem, mert szeretem mindkettőt!' Tehát a következő dolog, amit tudtam, a szerződéses dolgokat kidolgozták Alisonnal, és minden a helyére került.


Érdekes Cikkek