Sweet Dreams (Are Made Of This), az Eurythmics

 • A könyvben Annie Lennox: Az életrajz , Lennox elmagyarázta, hogy ez a dal a beteljesülés kereséséről szól, és az „Édes álmok” azok a vágyak, amelyek motiválnak minket.
 • Annie Lennox és Dave Stewart körülbelül három évig voltak egy pár, miközben a The Tourists nevű zenekar tagjai voltak. Ez idő alatt csak egy dalt írtak együtt (hangszeres), de amikor a The Tourists szakított, duóként megalakították az Eurythmics -et, és elkezdtek együtt írni. Rövid idő múlva Lennox és Stewart szakítottak. Stewart elmeséli a történetet Dave Stewart énekeskönyve : „Amikor különös okok miatt szakítottunk párként, olyan volt, mintha mindig együtt lennénk, bármi is legyen. Nem tudtuk megtörni ezt a varázslatot, így csak folytattuk a zenélést. Ez sok problémát okoz, de mindezek eredményeként sok nagyszerű dalt írtunk, néhány a „mi” kapcsolatunkról, néhány pedig a körülöttünk lévő világhoz való viszonyunkról szólt. Bármit is írtunk, mindig volt árnyoldala és világos oldala, és bizonyos értelemben úgy fogalmazok, mint „reális zene”, tele a valódi kapcsolatok és maga az élet hullámvölgyével.
 • Ban,-ben New York Times 2007. október 30 -án Annie Lennox emlékeztetett arra, hogy ezt a duó írta, miután keserves harcot vívtak. Azt hittem, hogy ez az út vége, és ez az, mondta. Próbáltunk írni, és nyomorult voltam. És ő csak azt mondta, hogy „ezt úgyis megteszem”. Dave Stewart ütéssel állt elő, Annie Lennox rögtönözte a szintetizátor riffjét, és hirtelen rájöttek, hogy potenciális slágerük van.
 • Ez eredetileg 1982 -ben volt sikeres Európában. Egy évvel később az MTV megjelenésével az Egyesült Államok első helyére került, és ezzel az Eurythmics volt az egyetlen amerikai toplistájuk.
 • Stewartnak és Lennoxnak nagyon kevés pénze volt, és el voltak ragadtatva attól, hogy egy bank kölcsönt adott nekik, hogy megvásároljanak bizonyos berendezéseket és lemezt készítsenek. A legtöbbet hozták ki szerény költségvetésükből, egy 8 sávos felvevővel és egy bonyolult dobgéppel, Stewart 200 mérföldet tett meg a beszerzésért. Ők maximálisan kihasználták 8 számukat, Stewart Roland szintetizátorával és Lennox Kurzweil billentyűzetével kiegészítve a Stewart által létrehozott dobmintát, ami a dal alapját képezte. Ahogy Stewart elmeséli a Dalkönyvében, Lennox kissé depressziós volt, de ezzel a számmal előállítva kizökkentette őt, és gyorsan kitalálta az „Édes álmok ebből készülnek” és „Néhányan használni akarnak téged” dalszöveg.

  A Songfacts Stewartnak adott interjújában ezt mondta: „Azt javasoltam, hogy legyen még egy kis rész, és ennek a résznek pozitívnak kell lennie. Tehát a közepén hozzáadtuk ezeket az akkordváltásokat, amelyek felfelé emelkedtek a 'Tartsd fel a fejed, továbblépés.' Számunkra ez nagy áttörés volt. Ez csak az elejétől a végéig tart, és az egész dal kórus, nincs egyetlen hang, ami nem horog.
 • Egy interjúban a Hirdetőtábla magazin, Lennox az Eurythmics előtti napjairól beszélt: 'Valóban hibrid voltam Stevie Wonder és Joni Mitchell között, énekesnőként/dalszerzőként sétáltam az utcán, de ezt senki más nem tudta, csak én.'
  Bertrand - Párizs, Franciaország
 • Az innovatív videó közeli narancsszínű hajjal és szabott fekete öltönyt mutatott be Annie Lennoxnak, ezzel az első népszerű videó, amely egy androgün nőstényt mutat be. A videó tehénje Dave Stewart ötlete volt - nagy rajongója volt a szürreális művészeknek, Salvador Dali -nak és Luis Bunuelnek. Azt mondta Stewart: „Néhányan azt mondták:„ Dave, miért a tehén? Annie nagyon jól néz ki. Azoknak el kell menniük egy példányt vásárolni Lila tehén írta Seth Dogin, arról, hogyan teheti figyelemre méltóvá vállalkozását. 20 évvel azután íródott, hogy a lila tehén szerepelt a videónkban - ami minden bizonnyal megtette a trükköt, és egész életemet figyelemre méltóvá tette.

  A tehén, bár nagyon szemet gyönyörködtető, logisztikai problémát okozott, mert a legtöbb stúdió nem tudja befogadni őket. Az Eurythmics Londonban talált egy alagsori stúdiót, ahol elég nagy lift volt az állat szállításához. Lennox úgy emlékszik vissza a forgatásra, hogy a szarvasmarha körbejárja, mint élete egyik szürreálisabb élményét. Arról, hogy mindez mit jelent, azt mondta a könyvben Akarom az MTV -m : 'A videó egy állítás a létezés különböző formáiról. Itt vannak az emberek, álmaink az iparról, a sikerekről és a sikerekről. És itt van egy tehén.
 • Marilyn Manson ezt 1995 -ben rögzítette, így sokkal sötétebb hangot adott a dalnak. A Weezer könnyebb változatot készített 2019 -re Teal album .
 • Nas ezt mintázta 1996 -os 'Sweet Dreams' című dalához.
  Donovan Berry - El Dorado, AR
 • 2007 novemberében Malnie Bragg részletes interjút készített Annie Lennox -tal A South Bank Show . Ebben a programban azt mondta, hogy nem az „Édes álmokat” dalnak tekinti, hanem mantrának. Hozzátette, hogy az emberek az évek során azonosultak vele, és hogy nyitott az értelmezésre; áttekintést tartalmaz az emberi létezésről; bármi is ketyeg, ez az, ami.
  Alexander Baron - London, Anglia
 • A dal úgy ér véget, hogy a billentyűzet kialszik, de amikor az Eurythmics élőben játszotta, megváltoztatták a hangszerelést, és a dal szövegét a „Keep your head up” szöveggel fejezték be, hogy a remény érzetével záruljon.
 • Amikor ez Amerikában sláger lett, az Eurythmics szenzációvá vált ott, a címlapon Guruló kő és teltházas műsorokat játszani. Stewart beleszeretett a Los Angeles -i zenei életbe, ahol Tom Petty -vel írta a „Don't Come Around Here No More” -t.
 • Ez szerepelt a filmekben Sztriptíz (tizenkilenc kilencvenhat), Nagy apuka (1999) és Ready Player One .
 • 1978 -ban Squeeze brit slágert szerzett a „Take Me I'm Yours” címmel, amelyben a „Dreams are made of this” sor szerepel a kórusban.
 • Tegye fel a kezét, aki azt hiszi, hogy Annie Lennox itt énekel: 'Az édes álmok sajtból készülnek, ki vagyok én, hogy ne értsek egyet?' Nyugi, nem csak te vagy. Ennek a dallamnak a szövegei kerültek a 2013 -as Spotify szavazás első helyére, hogy megtudja, mely dalokról hallják a zenerajongók leggyakrabban a helytelenül éneklő embereket.
 • Erről szó esett a 2013 -as romantikus vígjátékban Egy évet adok neki miután Rose Byrne karaktere feldühíti a férjét azzal, hogy feldobja a szöveget. Énekel: „Általános farmerban járom a világot”, ahelyett, hogy „Utazom a világot és a hét tengert”.


Érdekes Cikkek