'69 nyara, Bryan Adams

 • '69 nyarán Adams 9 éves volt. A Songfacts interjújában így magyarázta: „Ez egy nagyon egyszerű dal arról, hogy visszatekintünk a nyárra és szeretkezünk. Számomra a '69 -es a szerelem metaforája volt, nem az évről. Volt valaki Spanyolországban, aki egyszer megkérdezte tőlem, miért írtam az első sort: „Az első igazi szexálmom volt” ... nevetnem kellett.
 • Adams ezt a dalszerzővel, Jim Vallance -nal írta, aki számos Aerosmith dalt írt, és gyakran együttműködött Adams -szel. Tovább a honlapját , Vallance elmagyarázza, hogy a dal számos változáson ment keresztül, és eredetileg 'Best Days Of My Life' volt a címe, a 'Summer Of' 69 'sor pedig csak egyszer jelent meg a szövegben. Vallance úgy érzi, hogy a Jackson Browne „Running On Empty” című dala, amely a dalszövegeket tartalmazza, „69 -ben 21 éves voltam” tudatalatti hatással volt az írásukra, és Adamsre hatással lehetett a film 42 nyara .
 • Adamsnak volt néhány slágere a megjelenése előtt, a legnagyobb a „Straight From The Heart” volt, de ez a dal és a többi Vakmerő album tette sztárrá. Vallance így gondolkodik: „Visszatekintve úgy gondolom, hogy a„ Summer Of ”69” Bryan és én voltunk a legjobbak. Még nem volt igazi „sikerünk” ... ez majd akkor következik be Vakmerő a listák első helyére került, és 12 millió példányban kelt el ... de ez egy év múlva történt. 1984 januárjában Bryan és én még mindig dalokat írtunk minden okból, a tiszta szeretet és öröm miatt. Nem volt mit bizonyítanunk, és még kevésbé vesztettünk. Írtunk dalokat, hogy kedvünkre tegyünk. Utána minden kezdett kibontakozni Vakmerő . '
 • Vallance szerint sok szöveget más dalok ihlettek:

  'Megkaptam az első igazi hat húrt'-a Foreigner's 'Juke Box Hero' -jától és a sortól: 'Vettem egy felvert hat húrosat egy használt üzletben.'

  „Állj a mamád verandáján, azt mondtad, hogy örökké vársz” - Bruce Springsteen „Mennydörgés útja” és a sor: „A képernyő ajtaja becsapódik, Mary ruhája integet. Mint egy látomás, ahogy a rádióban táncol a verandán.

  'Amikor fogtad a kezem, tudtam, hogy most vagy soha' - The Beatles Szeretném fogni a kezed . '
 • Adamsnek és Vallance -nak is voltak zenekarjai a középiskolában, ami takarmányt adott a felbomlott zenekarról szóló szövegekhez. A sorban: „Jimmy kilépett, Jody férjhez ment”, Jody Jody Perpik volt, aki Adams hangos embere volt. Körülbelül akkor ment férjhez, amikor ez a dal összeállt, és a videóban feleségével együtt szerepelt - egy „Just Married” feliratú autóban.
 • Bryan ezt mindig előadja a koncertjein - hajlamos elkezdeni énekelni az első sort, majd a közönség veszi át az első refrént.
 • Ez benne volt a videóban Vakmerő , amely hat videoklipet tartalmaz az album dalaiból. Ugyanaz a nő szerepel minden klipben, mintegy mini filmként a hat videó felett.
  Nicola - Christchurch, Új -Zéland
 • A Bowling For Soup lemezről készített egy feldolgozást Tegyük meg Johnnyért! . Nagyon hasonló, de kicsit felgyorsult. A dalt feldolgozó további előadók közé tartozik a WC Experience, az MxPx, a Janet Theory és a Jive Bunny.
  leigha - New York, NY
 • A brazil rum Sagatiba 2009 -es felmérésében kiderült, hogy ez az Egyesült Királyság minden idők kedvenc nyári dala, amely alig győzte le Mungo Jerry „In the Summertime” című dalát.


Érdekes Cikkek