Y.M.C.A. írta: The Village People

 • Y.M.C.A. a „Fiatal Férfiak Keresztény Egyesülete” kifejezés, amelyet általában a férfiaknak ideiglenes lakhatást biztosító tornatermekhez társítanak. A falusi emberek énekelnek a YMCA -ról, mint egy helyről, ahol minden fiúval együtt lóghat. Ez azt sugallja, hogy ez inkább egy rejtett hely a szekrényben lévő meleg fiatal férfiak összegyűjtésére, hogy hátrahagyhassák gondjaikat és bajaikat, és elengedhessék magukat. Bár a dalszöveg nem tartalmaz konkrét meleg utalásokat, a dal meleg himnusz lett.
 • 1977 -ben Jacques Morali és Henri Belolo producerek összeállítottak egy csoportot, amelynek célja a meleg közönség vonzása volt, miközben parodizálták (néhányan azt állították, hogy kizsákmányolják) ugyanazon választókerület sztereotípiáit. Phil Hurtt és Peter Whitehead dalszerzőket meghallgatták, hogy dalokat alkossanak meleg alapokkal. A szerepeket és a jelmezeket gondosan választották ki; közöttük volt egy cowboy, motoros, katona, rendőr és építőmunkás, kesztyűvel kiegészítve.

  A dalszerző elismerése az Y.M.C.A -n Morali, Belolo és Victor Willis, aki a rendőr volt a csoportban.

  Általános tévhit az volt, hogy a falusi emberek egy teljesen meleg társulat. Victor Willis énekes nem volt az. Valójában 1978-1982 között feleségül vette Phylicia Ayers-Allent, aki Clair Huxtable-t alakította A Cosby Show és később feleségül vette a sportbemondót, Ahmad Rashadot. Henri Belolo nem volt meleg, de Jacques Morali igen, és a kép megfelelt az elképzelésének. A meleg sztereotípiás szerepek jól játszottak az akkori diszkóval kapcsolatos LMBT közösség számára, de visszagondolva nevetséges azt gondolni, hogy a diszkók „meleg dolgok” (senkinek sem voltak gyanúi például John Travoltáról). A diszkó jelenete és a falusi emberek mindenkit szeretettel fogadtak.
 • Ehhez a dalhoz egy tánc társul, ahol a résztvevők karjukkal formálják a betűket. Általában esküvőkön és egyéb ünnepségeken tartják, és rendkívül népszerű, mivel nagyon könnyű megtenni. A falusi emberek népszerűsítették a táncmozdulatokat, amikor előadták a dalt; az évek során néha utasításokat adtak arra, hogyan kell helyesen csinálni. Azt mondják, hogy a leggyakoribb hibák az M-ben és a C-ben fordulnak elő. A C rosszul esik, amikor a táncosok jobbra teszik a gesztust, ami a közönség számára flopnak tűnik. A helyes C jelzés bal oldali módja, így az Ön felé néző embereknek C -nek tűnik.
 • A dal társszerzője, Victor Willis ragaszkodik ahhoz, hogy ez nem egy „meleg dal”, a vonallal „minden fiúval együtt lóghat”, amelyet ifjúkora ihletett, amikor a YMCA-n kosarazni fog barátaival. „Olyan dalt akartam írni, amely illeszkedik bárki életmódjához” - mondta mondta a News Corp Australia -nak . 'Örülök, hogy a meleg közösség himnuszként fogadta el, nincs semmi bajom ezzel.'
 • A YMCA, amely ihlette a dalt, a McBurney YMCA volt a New York -i West 23rd Streeten a 7. és a 8. sugárút között (2002 -ben a 14. utcába költözött). Ez volt az YMCA Jacques Morali látta, ami adta az ötletet. A videón a csoport az épületet adja elő háttérként.
 • A Village People készített egy videót ehhez a dalhoz, ami 1978 -ban ritka volt az amerikai fellépéseknél, mert nem volt MTV. Európában azonban sokkal több helyen lehetett videókat megjeleníteni, és a falusi emberek klipje érte el a legtöbb nézettséget. Amikor az MTV 1981 -ben elindult, sok videót játszottak brit előadásokból, és néhányat olyan amerikai előadásokból, mint a Devo, de a Village People láthatóan nem felelt meg a formátumuknak.
 • 2008-ban, Spin magazin megkérdezte a falusi embereket néhányan erről a dalról. Íme néhány válasz:

  Randy Jones (cowboy): Amikor 1975 -ben New Yorkba költöztem, csatlakoztam a McBurney YMCA -hoz a 23. utcában. Három -négy alkalommal vittem oda Jacques -ot (Morali) 1977 -ben, és nagyon szerette. Elbűvölte egy olyan hely, ahol az ember súlyokkal edzhet, kosárlabdázhat, úszhat, órákat vehet és szobát kaphat. Ráadásul, mivel Jacques meleg volt, sok barátom volt, akikkel együtt dolgoztam, akik a felnőtt filmiparban tevékenykedtek, és lenyűgözte őt a videókban és magazinokban látott emberekkel való találkozás. A velem tett látogatások magot ültettek belé, és így jött az ötlete az 'Y.M.C.A.' - szó szerint a YMCA -ra.

  David Hodo (építőmunkás): Befejeztük a harmadik albumunkat Cruisin ' , és még egy dalra volt szükségünk kitöltőként. Jacques írta: Y.M.C.A. körülbelül 20 perc alatt - a dallam, a kórus, a vázlat. Aztán Victor Willisnek adta, és azt mondta: - Töltse ki a többit. Kicsit szkeptikus voltam egyes slágereinkkel kapcsolatban, de abban a percben, amikor meghallottam az „Y.M.C.A.” -t, tudtam, hogy valami különleges van bennünk. Mert reklámnak hangzott. És mindenki szereti a reklámokat. 'Y.M.C.A.' minden bizonnyal meleg származású. Jacques erre gondolt, amikor megírta, mert az első albumunk [1977 -es Falusi emberek ] talán a legmelegebb album volt. Vagyis nézz ránk. Meleg csoport voltunk. Tehát a dal a meleg férfiak ünneplésére íródott a YMCA -n? Igen. Teljesen. A melegek pedig imádják.
 • A bemutatónak sok köze van ennek a dalnak a sikeréhez, de a kürt vonal is nagy tényező. Horace Ott rendezte őket, aki Aretha Franklin, Nat King Cole, Joe Cocker és Eartha Kitt számain dolgozott. Társszerzője volt a sokszor feldolgozott könyvnek is. Ne hagyd, hogy félreértsenek , 'eredetileg Nina Simone rögzítette.

  A Y.M.C.A. -n Ott nyitotta meg a dalt kürtrobbanással, amely a Clarion hívásaként szolgált. A kórushoz vezetve öt szúrást adott hozzá, amelyek keverednek a húrokkal és az ütőhangszerekkel, hogy egy másik nagyon jellegzetes elemet hozzanak létre a dalban.
 • Amerikában ez megállt a 2. helyen, ahol három hetet töltött, először lemaradva Le Freak 'Chic, majd két hétig egy másik diszkóégető mögött,' Da Ya Think I'm Sexy? - írta Rod Stewart.

  A legtöbb más országban az első helyre került. Különösen népszerű volt az Egyesült Királyságban, ahol három hétig maradt a csúcson, és Ausztráliában, ahol öt helyen az első. Ausztrália a csoport fellegvára lett.
 • A dalhoz tartozó híres karmozdulatok a csoport fellépésekor keletkeztek Amerikai Bandstand epizódban, amelyet 1979. január 6 -án sugároztak. Nem a zenekar találta ki - hanem a közönség.

  Amikor a kórushoz értek, a csoport a levegőbe emelte a kezét. A tömeg követte példáját, de további gesztusokkal folytatta a többi betűt. Nem világos, hogy a gyerekek a közönség előtt koreografálták -e, vagy a helyszínen találták ki, de Zenekari pavilon a műsorvezető, Dick Clark nagyon lenyűgözte őket. Az előadás után rábírta a hangmérnököt, hogy újrahallgassa a számot, és játssza újra, hogy a csoport figyelhesse őket. Miközben a falusi emberek kidolgozzák a gesztusokat, Clark megkérdezi Victor Willis énekest: 'Azt gondolja, hogy ezt be tudja építeni a rutinjába?' Azt válaszolja: 'Azt hiszem, muszáj lesz.'
 • Ez egy nagyon népszerű dal a sporteseményeken, különösen a baseball meccseken, ahol gyakran játszanak a játékrészek között. 1996 óta a dalt a Yankee Stadionban játsszák, amikor a pálya legénysége az ötödik játékrészben kotorítja a pályát. A legénység megáll, hogy a megfelelő időpontokban végrehajtsa a kézmozdulatokat, miközben a tömeg követi.

  Ez egy jó év volt a csapat számára: 1978 óta megnyerték első világbajnoki sorozatukat, és az első teljes szezonjukat a shortstop Derek Jeterrel élvezték, aki kapitányuk lesz.
 • A Village People ezt a dalt nem másnak tartotta, mint egy albumfillert, de Neil Bogart, a lemezkiadójuk elnöke látta a benne rejlő lehetőségeket, és meghozta a döntést, hogy elnyomja.
 • A YMCA 2010. július 11-én a „Y” névre keresztelte nevét és logóját. A Village People rajongói megkönnyebbülten fellélegeztek, amikor az eredeti csoport énekese, Victor Willis közleményt adott ki, miszerint a változás nem lesz hatással a dalra. Hozzátette, hogy a vele járó tánc, amelyben a résztvevők a karjukkal alakítják ki az egyes betűk alakját, itt is marad.
 • Szerkezetileg ez nagyon hasonlít az első Village People kislemezhez, a 'San Francisco (You've Got Me)' -hez. Mindkét dal kifejezett, négytagú énekre épül: Y-M-C-A, San-Fran-Cisc-O.

  Jacques Morali írta a zenét és készítette mindkét számot, így ennek van értelme. A szövegírók azonban különböztek, hiszen Victor Willis énekes, Phil Hurtt és Peter Whitehead helyére lépett ebben a szerepben - ez nagyon sokat szerzett neki a jogdíjakból. Hurtt szerint Willis azzal fenyegetőzött, hogy abbahagyja, ha Philt visszahozzák dalszövegek írására. Amikor Willis elhagyta a csoportot, Hurtt visszahívták, hogy írjon dalszövegeket az 1980 -as Village People című film dalaihoz Nem lehet leállítani a zenét .
 • A dal különféle verzióit használták a brit Confused.com árösszehasonlító weboldal brit televíziós hirdetéseinek sorozatában 2010 -től. A reklámok a zenét ismerős dallamként használták, amelyhez számos új, új szöveget adtak hozzá.
 • 2008. december 31 -én a Guinness Világrekordok az Oregon State és Pittsburgh közötti El Paso -i Sun Bowl félidejében a Village People előadását a legnagyobb YMCA táncnak minősítették, 40 148 rajongó tette meg a lépéseket, mínusz néhány srác, akik nem jól érzi magát, amikor betűs gesztusokat tesz a sörvonalban.
 • Amikor Spin - kérdezte Y.M.C.A. a médiakapcsolatok menedzsere, Leah Pouw erről a dalról így válaszolt: „Mi a Y.M.C.A. ünnepelni a dalt. Ez pozitív kijelentés a Y.M.C.A. és mit kínálunk az embereknek szerte a világon.
 • 2017 -ben Boy George megjelent akusztikus burkolat együttműködve a YMCA Ausztráliával a Miért nem? kampányt, és igyekezzen kapcsolatba lépni a fiatalokkal, és tudassa velük, hogy elfogadják őket, függetlenül attól, hogy kik.

  amelynek célja, hogy megvilágítsa az ausztrál fiatalok számára fontos kérdéseket: a házasság egyenlőségét, a mentális egészséget és a fiatalok munkanélküliségét.
 • A diszkóslágert 2020 -ban elég történelmi jelentőségűnek ítélték ahhoz, hogy „kulturálisan, történelmileg vagy esztétikailag jelentős” műként bekerülhessen a Kongresszusi Könyvtár Nemzeti Felvételi Nyilvántartásába.
 • A szereplők Az iroda táncol erre az 5. évad 'Cafe Disco' epizódjában.
 • Donald Trump elnök ezzel a dallal zárta le gyűléseit a 2020-as újraválasztási kampánya során, annak ellenére, hogy a The Village People többször kérte, hogy ne tegye. Miután megerősítették Biden győzelmét Trump felett a 2020 novemberi elnökválasztáson, a Biden támogatói „Y.M.C.A.” játékkal gúnyolták a volt elnököt. az utcákon.


Érdekes Cikkek