Mondd, hogy Weezer nem így van

 • Ez a dal katartikus a Weezer frontemberének, Rivers Cuomónak, aki a csalódásokat eltávolítja a dalszövegből. Ő írta a dal zenéjét és volt a címe, de nem tudta, miről fog szólni a dal, amíg eszébe nem jutott egy eset, amikor hazajött a gimnáziumból, és talált egy üveg sört a mostohaapjának a hűtőszekrényében (' Valaki Heine -je a „jégszekrényem”).

  Cuomo családját a múltban bántotta az alkoholfogyasztás, mivel apja alkoholista volt, és Rivers négy éves korában elhagyta a családot. Amikor Cuomo meglátta a sört a hűtőszekrényben, azt hitte, hogy mostohaapja is végül elmegy.
 • Rivers Cuomo lövöldözik biológiai édesapjára, Frankre, ebben a dalban, amelyet a „Kedves apám” szóval kezd. Miután Cuomo négyéves korában elhagyta a családot, Rivers csak ritkán látta Franket, egészen a dal megjelenéséig, ekkor megújították kapcsolatukat.

  Amikor Cuomo énekli: „Megtakarítottál, megtaláltad Jézust”, apja vallási epifániájára utal: Frank pünkösdi prédikátor lett. Évekkel később Rivers szívesen nézte az apja prédikációiról készült videókat, amelyek gyakran tartalmaztak zenét (Frank profi dobos volt). Ez segített Riversnek megbirkózni a színpadon tapasztalt bizonytalanságával - soha nem nézett ki rocksztárnak, és néha úgy érezte, nem tartozik a színpadra, de látva, hogy apja ezt megtette, segített Riversnek felismerni, hogy genetikai adottsága van a fellépéshez.

  Visszatekintve a kötözésre, amelyet az apjának adott, mondta Cuomo Guruló kő 2014 -ben: „Dühös fiatalember voltam. Gyorsan mutattam az ujjamat.
 • A videó a Los Angeles -i garázsban készült, ahol Cuomo és a Weezer basszusgitárosa, Matt Sharp laktak. A filmet Sophie Muller rendezte, akinek kiterjedt kreditjei között szerepel a legtöbb Eurythmics és Annie Lennox videó, és több a No Doubt.
  Bertrand - Párizs, Franciaország
 • A sor, 'Flip on the tele', birkózás Jimmyvel 'utal Cuomo testvérére, Jimmy -re. A dalban említett másik név: „Stephen” („Ez az üveg István”), amely mostohaapjukra, Stephen Kittsre utal.
 • Matt Sharp basszusgitáros énekelte a falsettó éneket A kék album , ami valószínűleg ezen a dalon a legkönnyebben felismerhető. Furcsa módon ezek voltak az első hangok, amelyeket Sharp bárki előtt énekelt.


Érdekes Cikkek