Pumped Up Kicks by Foster the People

 • A Foster the People egy Los Angeles -i indie rock zenekar, amely szólóprojektként indult Mark Foster énekes, gitáros és billentyűs számára, aki reklámok zeneszerzőjeként dolgozott. Ahogy dalai egyre grandiózusabbak lettek, Foster bevonult Cubbie Fink basszusgitároshoz és Mark Pontius doboshoz. Ez a zenekar debütáló kislemeze, amely a 2011. május 7 -én kelt Hot 100 listán debütált.
 • Mark Foster elmagyarázta a dal jelentését Spinner UK : '' A Pumped Up Kicks 'egy gyerekről szól, aki alapvetően elveszti az eszét, és bosszút áll. Ő egy számkivetett. Úgy érzem, a kultúránkban a fiatalok egyre inkább elszigetelődnek. Ez egyfajta járvány. Ahelyett, hogy áldozatokról és valamilyen tragédiáról írnék, a gyilkos fejébe akartam jutni, ahogy Truman Capote tette Hidegvérrel . Szeretek karakterekről írni. Ez az én stílusom. Nagyon szeretek mások fejébe bújni, és megpróbálok a cipőjükben járni.

  Foster azt mondja, fontolóra vette a dal megírását az áldozat szemszögéből, de úgy érezte, hogy ez zsaru lesz. Arra is rámutat, hogy a dalban nincs tényleges erőszak, mivel a fenyegetések a gyerek belső monológjai.
 • Azokról a „Pumped Up Kicks” -ről, amelyeket a dal többi gyermeke visel: A 80 -as évek végén és a 90 -es évek elején a Reebok Pump kosárlabdacipő szerény népszerűségnek örvendett. A cipő nyelvén kosárlabda alakú szivattyú volt, és az ötlet az volt, hogy ha szüksége van egy kis extra emelésre, akkor csak néhány pumpát adhat neki - ne feledje, hogy a Nike Michael Jordan eladta a rúgásait, ezért a Reebok elég kétségbeesett. A Pumps történetének legnagyobb pillanata akkor következett be, amikor Dee Brown, a Boston Celtics tagja nyerte meg az 1991 -es Slam Dunk versenyt a cipőben. Közvetlenül a győztes dunk előtt lenyúlt, és felfújta a pumpáit, ezt a pillanatot a Reebok a cipők reklámjaiban használta.

  A cipő nagyon drága volt, és azok a gyerekek, akik ennyi pénzből kosárlabda cipőkre költöttek, és akik nem az Air Jordans mellett döntöttek, általában azok a kiváltságos pózok voltak, akik bosszantották a Converse -t vagy a Keds -et. Ebben a dalban a felpörgetett gyerekeket, vagy legalábbis az ilyen típusú gyerekeket súlyos erőszak fenyegeti.
 • Foster egy interjúban megvitatta a dal széles vonzerejét Hirdetőtábla magazin: „A„ Pumped Up Kicks ”egyike azoknak a daloknak, amelyek valami igazán ismerőset ötvöznek valami nagyon modern dologgal” - mondta. 'Ez egy dal, ahol a kanapén feküdve hallgathatod, vagy felkelhetsz és táncolhatsz a szobában.'
 • A dal beírásáról beszélünk Guruló kő Foster azt mondta: „Egy elszigetelt, pszichotikus gyerek fejébe próbáltam bejutni. Ez egy f-k you dal a hipsztereknek, bizonyos értelemben-de ez egy olyan dal, amelyre a hippik táncolni akarnak.
 • A dal 'fegyvere' elég szó szerinti, de nem így kezdődött. Mark Foster írta először a dal kórusát, és a bizalomról szóló dalnak tartotta, a „fegyver” metafora. Ez megváltozott, amikor kitalálta az első versszakot, amelyet egy felvétel során szabadon formázott. Ez a vers egyértelműen egy gyerekről szólt, aki megtalálja apja fegyverét, és ez megváltoztatta a dal arcszínét, és szó szerint értette a „fegyvert”.
 • A dalnak sikerül sötét üzenetet elrejteni vidám dallama alá. 'Ezt általában sok dallal szoktam csinálni' - mondta Mark Foster az MTV News -nak. „Szeretek másfajta történetet mesélni lírai értelemben, mint amit a zene kifejez, mert egy újabb réteget hoz magába a történetbe. Egy háztömbnyire a parttól írtam, és egy zeneházban dolgoztam - a Mophonics -ban, ahol reklámokhoz és ilyesmikhez komponáltam -, és azt hiszem, ez némileg befolyásolta a hangzást.
 • Az MTVU cenzúrázta ezt a dalt, amikor lejátszották a videót, és minden alkalommal eldobta a hangot, amikor Foster „fegyvert” vagy „golyót” énekelt. A frontember elmondta Guruló kő : 'Azt hiszem, az MTV fél egy alternatív zenekartól, amelynek ilyen hangja van. Szerintem a hang csal. Vannak valóságshow -k, amelyek arról szólnak, hogy a tinédzserek teherbe esnek, és van Jersey Shore, ahol egy lányt arcon ütnek, és újra és újra bemutatják a klipet, mint ugratót, hogy megnézzék a műsort. Mintha, oké, rendben van, a családon belüli erőszak rendben van, de például a családi értékekről, a tinédzserek elszigeteltségéről és a zaklatásról beszélni nem.
 • A dal sikere részben a több formátumú vonzerejének köszönhető, és ez volt az első dal, amely a Billboard Alternative Songs és a Dance Airplay toplistáinak első helyére került. (Ez utóbbi csak 2003. október 17. óta fut).
 • A kórus nyolcszor jelenik meg ebben a dalban, köztük négyszer a dal végén. A kórusismétlés a sláger dalszerzés jellemzője, de ez egy kicsit sok, és ezt Mark Foster is tudja. 'Ha tudtam volna, hogy a dalt mindenhol el fogják játszani, kivettem volna azokat a rohadt kórusokat a dalból, és gyorsabbá tettem volna' - mondta NME . - A végére csak kórus, kórus, kórus, kórus ... őrületbe kerget, hogy újra hallom ezt a hülye refrént.
 • A dalt hivatalosan soha nem adták ki. A Foster the People basszusgitáros, Cubbie Fink magyarázta Stuff.co.nz : „Vadonatúj zenekar voltunk, és ez volt az egyetlen dal, amit befejeztünk, ezért feltettük a honlapunkra letöltésre, és ettől kezdve önálló élete volt. Az interneten dobálták, és az emberek blogoltak róla, és végül a [zenei bloggyűjtő] Hype Machine -en kötött ki, és a rádió természetesen felvette. Először független rádióállomások kezdték játszani, majd a mainstream rádióállomások játszani kezdtek, és ez csak fokozatosan nőtt.
 • Támogassa a People debütáló albumát Fáklyák május 23 -án jelent meg a Columbia Records és a Startime segítségével. - mondta Mark Foster CMU : 'Ez az album nagyon katartikus volt számomra. Sok dal az elszigeteltségről és az esélytelenségről szól. Jó volt kihozni őket, és birtokba venni azokat a dolgokat, amelyek elől el akartam menekülni.
 • Ez volt a legtöbb streamelt dal az amerikai Spotify zenei szolgáltatásban 2011. július 14 -i megjelenése és az év vége között. Egy másik Foster The People szám, a „Helena Beat” volt az ötödik legtöbbet streamelt dal ugyanebben az időszakban.
 • A dalt levonták a rádióból, miután 2012 decemberében a Connecticut állambeli Newtown -i Sandy Hook Általános Iskolában 20 gyermeket és hat alkalmazottat lelőttek. Mark Foster egyetértett azzal a döntéssel, hogy az áldozatok iránti tiszteletből kihúzza a számot, hozzátéve, hogy írta a dalt a mentális betegségek növekvő tendenciájáról a tizenévesek körében, hogy beszélgetést hozzon létre a változás szükségességéről. A CNN.com -nak adott nyilatkozatában azt mondta: 'A' Pumped Up Kicks '-t írtam, amikor elkezdtem olvasni a tinédzser mentális betegségek növekvő tendenciájáról. Meg akartam érteni a mögöttes pszichológiát, mert idegen volt számomra. Félelmetes volt, hogy az elmúlt évtizedben mennyit ugrott a fiatalok mentális betegségei. Féltem, hogy hová vezet a minta, ha nem kezdjük el megváltoztatni a következő generáció nevelésének módját ... Ezt a dalt úgy írták, hogy folyamatos párbeszédet hozzanak létre egy olyan kérdésről, amelyről beszéltek, de amikor a kormány beavatkozásáról volt szó, nagyrészt figyelmen kívül hagyták ...

  „Most ez a téma végre a nagy vita élére áll, és remélhetőleg nagy változásokhoz vezet a politikában, amelyek megakadályozzák, hogy a jövőben ezek az erőszakos cselekmények megtörténjenek. Ennek ellenére tiszteletben tartom az emberek döntését, hogy szünetet tartanak. És ha ez egy katalizátor lesz egy nagyobb beszélgetéshez, amely pozitív változáshoz vezethet, akkor abszolút támogatom.
 • Visszatekintve erre a dalra 2014 -ben, Mark Foster elmondta NME hogy büszke volt kulturális jelentőségére. „Ez kényszerítette a nyilvánosságot egy beszélgetésre” - mondta. 'Nem csak a fegyverekről és a fegyverekre vonatkozó előírásokról, hanem magáról a művészetről is - hol van a határ, és mit kell szerkeszteni. Úgy érzem, hogy ami azt illeti, hogy a borítékot a kultúra terén toljuk el, és rákényszerítsük az embereket ezekre a beszélgetésekre, ez valóban egészséges dolog volt az ország számára.


Érdekes Cikkek