Lépjen be Sandman by Metallica

 • A zenekar tagjai, James Hetfield, Lars Ulrich és Kirk Hammett által írt „Enter Sandman” a rémálmokról és az éjszaka „ütközéséről” szól. Ez a Metallica összes dala közül messze a legtöbb rádiójáték.
  Josh - Warrenville, IL
 • James Hetfield eredeti lírája a hirtelen csecsemőhalál -szindrómáról (Bölcsőhalál) szólt, amikor egy csecsemő érthetetlen módon meghal a kiságyban. A „Ki, hogy soha ne landolj” sor a következő volt: „Zavard meg a tökéletes családot”, és a „homokember” megöli a babát.

  Elég szörnyű dolgok, ezért producerük, Bob Rock meggyőzte őt, hogy változtassa meg, hogy hozzáférhetőbb és értelmesebb legyen. A zenekarnak az volt a politikája, hogy nem kommentálja egymás egyéni hozzászólásait, de Rock kívülálló volt, és szabadon beszélhetett. Meglepetésére Hetfield jól vette, és ennek megfelelően módosította a szöveget.

  Hetfield 2007 -ben az Uncut -dal beszélgetve azt mondta: „Többet akartam a lelki dolgokból, amikor ezt a gyereket manipulálják a felnőttek mondanivalója. És tudod, mikor felébredsz azzal a szemmel? Ezt állítólag a homokember tette oda, hogy álmodjon. Tehát a srác a dalban ezt mondja ennek a kisgyereknek, és ő furcsállja. Utána nem tud aludni, és az ellenkezője működik. Nyugtató dolog helyett az asztal megfordult.
 • A refrén sora: „Fogd meg a kezem, elindulunk a Soha soha földre” hivatkozás a gyerekek történetére Pán Péter , ahogy Péter a Neverland varázslatos világában él. Ebben a dalban a Sandman a Never Never Land -ben él, és ez egy sokkal kevésbé kellemes hely.
  Bertrand - Párizs, Franciaország
 • Az „Enter Sandman” az első szám és vezető kislemez a Metallica saját nevű albumáról A Fekete Album . Ötödik lemezük, ez egy fém mérföldkő, és messze a legnépszerűbb, lenyűgöző 16 millió példányban eladva Amerikában és még sok másban világszerte. A Led Zeppelinnek és az AC/DC -nek hatalmas eladói voltak a 70 -es és 80 -as években, de a hard rock miliőben a A Fekete Album messze a legnagyobb eladó 1990 után.

  2009 decemberében a Nielsen SoundScan bejelentette, hogy felülmúlta Shania Twainét Gyere át (1997-től) a legkelendőbb album lett, amióta 1991. március 1-jén elkezdték követni a Billboard eladásait.
 • Pat Boone ennek egy vidám hangulatú változatát rögzítette az övé számára Fém hangulatban album. Szinte nevetve énekelt olyan dalszövegeket, mint a „Dreams of war, dreams of fire” és az „Exit lights”. A zene jazzes és Vegas-szerű volt, és a nyitó gitár riff érezhetően rövidebb volt.
 • 3: 26 -kor a dalban egy ősi gyermekimádás hangzik el James Hetfield és a Metallica producer, Bob Rock előadásában:

  Most lefekszem aludni
  Imádkozom az Úrhoz, lelkem tartsa meg
  Ha meghalok, mielőtt felébredek
  Imádkozom az Uramhoz, a lelkemhez


  Ennek az imának sokkal több cinikus megnyilvánulása van, amelyekben a gyermek könyörög Istenhez, hogy vegye el az életét. Amikor Pat Boone feldolgozta a dalt, a második részt így szólt: „Őrizzetek engem, angyalok, az éjszakában, ébresszetek fel Isten szent fényében”, egy másik hagyományos gyermeki ima.
  Brett - Edmonton, Kanada
 • A dal elmozdulást jelentett a Metallicától a bonyolultabb számoktól, több korábbi aláírással, amelyek az előző albumukon voltak lejátszva, ...És igazságot mindenkinek . Annak érdekében, hogy 'rövidebb, lényegre törő' dalokat építsenek, mindössze két riffet használtak a pályán, és a dal többi részét ezek alapján alapították. Az eredmény egy egyszerű hard rock dal volt, amely segített lezárni a koporsót a hajfémre.
 • Ezt gyakran játsszák a baseball meccseken, amikor megfélemlítő segítő dobó jön be, hogy befejezze a mérkőzést a hazai csapat számára. Ebből az következik, hogy a dobó a győzelem biztosítására készül, és a másik csapatot ágyba helyezi. Az egyik példa Mariano Rivera, a New York Yankees közelebb állása. A The Yankees eredményjelző műveleti stábjának tagjai a dalt választották, mivel Rivera nem törődött vagy hallgatta a játszott zenét, amikor belépett a játékba. Néhány évvel később egy riporter elmondta Rivera -nak a dalt, és ő jóváhagyta, tetszett neki az ötlet, hogy az ellenkező ütők rémálmait adják.
 • A Sandman, az ECW (Extreme Championship Wrestling) birkózója ezt a dalt használta belépő zenéjeként. A rajongók a kórusát énekelték a belépése során. Annak érdekében, hogy pénzt takarítson meg a jogdíjakon, az ECW a Motorhead -t az eredetihez közel borította. Ezt a verziót lecserélték az otthoni videóknál.
  Michael - Birmingham, Anglia
 • Miután az Egyesült Államok 2003 -ban megtámadta Irakot, ez volt az egyik dal, amelyet újra és újra eljátszottak. Az amerikai hadsereg gyermekdalokat is játszott ezeken a foglalkozásokon, többek között Barney dinoszaurusz válogatásait.
 • Kirk Hammett gitáros elmondta Guruló kő magazin, hogyan írta ennek a dalnak az emlékezetes riffjét: „A Soundgarden most adta ki Hangosabb, mint a szerelem . Próbáltam megragadni a hozzáállásukat a nagy, nehéz riffekhez. Hajnali két óra volt. Felvettem kazettára, és nem gondoltam rá. Amikor [dobos] Lars [Ulrich] meghallotta a riffet, azt mondta: - Ez igazán nagyszerű. De ismételje meg az első részt négyszer. Ez volt az a javaslat, ami még horogosabbá tette.
 • - mondta Hammett Kerrang! 2008. szeptember 13. Tökéletesen illeszkedik, és más dimenziót kölcsönöz a zenének. '
 • A Metallica általában ezt játssza le az utolsó dalként.
  Nick - Paramus, NJ
 • Egy 1991 -es interjúban Gitárvilág , Hammett elmagyarázta a wah-wah pedál iránti hajlandóságát: „Van valami a wah pedálban, ami igazán beindítja a belemet! Az emberek valószínűleg azt fogják mondani: 'Csak a wah mögé bújik.' De ez nem így van. Csak ezek a frekvenciák valóban sok agressziót idéznek elő a megközelítésemben.

  2015 -ben a magazin Hammett szólóját ezen a számon a 4. helyre sorolta minden idők legnagyobb wah -szólójainak listáján.
 • A videót Wayne Isham rendezte, az első hat általa rendezett Metallica klipből. Az 1992 -es MTV Video Music Awards -on elnyerte a legjobb hard rock videó díját.
 • A Metallica ezt használta 1999 -es élő albumán, a San Francisco Symphony címmel S&M . Eredetileg nem fogják használni, mert nem gondolták, hogy jól megy egy zenekarral, de aztán úgy döntöttek, mert ez volt az egyik legnépszerűbb daluk.


Érdekes Cikkek