Frankie Valli: Nem tudom levenni a szemem

Tudja Meg Az Angyal Számát

 • Ezt Bob Crewe és Bob Gaudio, a Four Seasons dalszerző csapata írta, ez volt Frankie Valli legnagyobb szóló slágere (nem számítva a Four Seasons munkáit) egészen 1975 -ös „My Eyes Adored You” -ig.

  Csak említettük Bob Gaudiót? Ezt nem tehetjük meg anélkül, hogy rámutassunk arra is, hogy a The Royal Teens of 'Short Shorts' zenekar korábbi tagja volt. Tudod ki volt még a zenekarban? Al Kooper, aki a Blood Sweat & Tears című filmben folytatta. Csak arra az esetre, ha a „Nem tudom levenni a szemem” rézfúvós szekciója nem volt elég nyom arról, hogy ők ketten kollégák.


 • Ez a dal sikertől bűzlik, és szinte mindenki, aki benne volt, hatalmas karriert futott be. Maga a dal szinte intézmény - minden idők egyik legjobban feldolgozott dalának versenyzője. A borítóverziók között szerepelnek Andy Williams, Engelbert Humperdinck, Diana Ross & the Supremes, The Temptations, Julio Iglesias, Gloria Gaynor, Maureen McGovern, Manic Street Preachers és Lauryn Hill (akik Grammy -jelölést kaptak - a legjobb női popénekes előadás - érte) változat).

  A Frankie Vallival készített interjúnkban ezt mondta: „Nagyon -nagyon nehéz dal rosszul csinálni. Amikor a dal annyira erős, hogy kezdje, akkor ezt a dalt keresed. Úgy értem, ha készítenék egy albumot olyan dalokról, amelyeket bárcsak rögzítettem volna, biztosan megkerestem volna ezeket a nagyokat. Nem homályosakat keresnék, hanem olyanokat, amelyekkel az emberek sikeresek.
 • A Bob Gaudióval készített interjúnkban elmagyarázta, hogy ez az egyik legnagyobb kihívást jelentő dal, amit valaha írt, és hogy csak Frankie Valli tudta volna lehúzni. A dal nagymértékben kihasználja Valli kivételes vokális tartományát, széles zenei területet lefedve.

  Gaudio szerint a dal egyenlő arányban tartalmaz rockot, popot és az út közepét. Általában, ha megpróbálod lefedni ezeket a formátumokat, akkor elgázolhatod magad, de ezen a dalon mindannyian összeálltak, hogy messzemenő vonzerőt sugározzanak.


 • Bob Crewe találta ki ennek a dalnak a címét, ami elindította a folyamatot. Innentől kezdve ő és Gaudio megalkották a történetet egy túlságosan szerelmes emberről. „Ez egyfajta emberek és körülmények ötvözete” - mondta Gaudio. 'Néhány nő, de nem egy konkrét, és bizonyos helyzetek, amelyekbe az általam ismert emberek kerültek.'
 • Andy Williams rögzítette az Egyesült Királyság slágerverzióját, amely 1968 -ban az 5. helyen állt. 2002 -ben duettként átdolgozta a dalt Denise Van Outen zenei színésznővel, ezúttal a 23. helyen. 74 éves volt akkor, Van Outen 28. Nyilvántartásunk szerint 45 éves 1 hónap és 11 napos korkülönbségük teszi őket a legkülönbözőbb korú duóvá az Egyesült Királyságban.

  Más brit slágerverziókat rögzített a Boystown Gang (1982 -ben a 4. hely) és a The Pet Shop Boys vegyesen a „Where The Streets Have No Name” című albummal (4. hely 1991 -ben).
 • Dalszerző körökben a „Can't Take My Eyes Off You” egy esettanulmány az intenzitás építéséről. A gyengéd versektől a robbanásveszélyes kórusig való eljutáshoz kreatív átmenetre volt szükség, hogy elkerüljék a vonatroncsot, és Bob Gaudio kürtökben találta meg a megoldást, amelyek lendületvesztés nélkül áthidalják a szakadékot.

  Nevezetesen, Lauryn Hill előadása nem használ kürtöt az átmenetben - orgona- és hangszúrások keverékével ér oda. Gaudio le volt nyűgözve. 'Szeretem a lemezt, ez az egyik kedvenc verzióm' - mondta.
 • Ennek a dalnak módja van ragaszkodni a filmzenékhez - ez az Kúpfejek (1993), Összeesküvés elmélet (1997), Drop Dead Gorgeous (1999), Bridget Jones naplója (2001), és A maszk fia (2005). Az 1978 -as évekről nem is beszélve A szarvas vadász , ahol a karakterek trilláznak vele együtt, ahogy a zenegépen játszik. Túl sok tévénézési és egyéb médiamegjelenést is figyelembe kell venni - úgy tűnik, a filmek és a televízió karaokejeleneteinek kedvenc választéka. Ha jól belegondolunk, igazi karaoke énekesek is. És ha az HBO eredeti sorozatának rajongója vagy A Sopranók , Ön is felismeri Valli maffiózó Rusty Millo -t az 5. és 6. évadból.
 • Ez szerepelt az 1978 -as filmben A szarvas vadász egy olyan jelenetben, ahol a dal a zenegépen játszódik, miközben egy srácok egy csoportot lövöldöznek, mielőtt elindulnak harcolni a vietnami háborúban. A jelenetben Robert De Niro és Christopher Walken karakterei dühösen énekelnek a dal mellett, és terhelést kapnak, amikor a dal eléri az „I love you baby” csúcspontját.

  Ez a jelenet felkeltette a dal írójának, Bob Gaudio -nak a figyelmét, aki látta, hogy egy dal mennyire hatásos lehet, ha a megfelelő vizuális kontextusba helyezik. Ez adta az ötletet a színpadi produkcióhoz Jersey Boys , amelyből később film is készült. „Ez volt az a szikrázó út, út, út, ami arra késztetett, hogy azt gondoljam, valami történhet vizuálisan” - mondta Gaudio. - És az első dolog, ami megfordult a fejemben, egy Broadway -show volt.
 • Amerikában itt vannak a dal slágerlistás borítói:

  The Lettermen (#7, 1968 - vegyesen, 'Goin' Out Of Head 'címmel)
  Nancy Wilson (#52, 1969)
  Gerri Granger (#108, 1975)
  Pet Shop Boys (#72, 1991 - mashup -ban a „Where The Streets Have No Name” címmel)
  Lauryn Hill (#35, 1998)
 • Valli egyik gyakori tartalék énekese Linda November volt, aki feleségül vette Artie Schroecket, aki ezt a dalt rendezte. November is a hang az éneklő macska mögött a Meow Mix macskaeledel -reklámokban.
 • Az amerikai elektronikus producer, Surf Mesa világszerte nagy sikert aratott 2020 -ban, egy trópusi házban, az Ily (I Love You Baby) címmel, amely újraírja a „Can't Take My Eyes Off You” szövegét.

Tudja Meg Az Angyal Számát

Lásd Még: