Kerékpárverseny a Queen -től

 • Freddie Mercury írta ezt Franciaországban, miután megnézte a Tour de France kerékpáros versenyét a szállodája mellett. A zenekar felvételt készített Dzsessz a francia vidéken főleg adókedvezményként - állította Roger Taylor a Életünk napjai dokumentumfilm, hogy a korábbi albumok jogdíjaiból akár 98% -ot is megadóztattak, ezért menekültek Franciaországba és később a svájci Montreux -be, hogy felvegyék a jövőbeli albumokat.
 • Ez dupla A-oldalú kislemezként jelent meg a 'Fat Bottomed Girls' címmel. Visszafutottak az albumhoz, és sok rádióadó játszotta őket együtt. A „Kövér aljú lányok” szerepelnek a dal szövegében.
 • Bárhol is játszott a Queen, a kerékpárüzletekben elfogytak a harangok, amelyeket a rajongók vásároltak, akik elhozták őket a show -ra, hogy megszólaltassák őket a dal alatt.
 • Queen kerékpárversenyt rendezett az angliai Wimbledon stadionban, hogy népszerűsítse a kislemezt. Hatvanöt professzionális modellt béreltek fel meztelen versenyzésre, a különleges hatások elrejtették a meztelenséget az eredeti videóban; a kislemez borítóján a versenyről készült fotót, a videóhoz pedig a versenyről származó képeket használták.

  Queen 65 kerékpárt bérelt a versenyre. Egy esetlegesen apokrif, de gyakran ismétlődő történetben, amikor a kölcsönző cég megtudta, mire használják őket, nem voltak hajlandók visszavenni a kerékpárokat, hacsak a zenekar nem fizet új helyekért.

  Az album a kerékpáros versenyen részt vevő nők plakátját tartalmazta. Néhány példányból kimaradt azoknak az üzleteknek, amelyek nem akarták hordozni, de a rajongók postai úton megrendelhették a plakátot, ha akarták. A kislemez borítóján egy bikini alsó került a bumm fedésére, és egyes amerikai kiadásokon melltartót is.
 • Egy 1978-as Madison Square Garden-i koncerten Queen újra létrehozta a videót azzal, hogy nagyon kevés ruhát viselő nők bicikliztek a színpadon.
 • Queen nagy sikert aratott az előző évben egy másik dupla A-oldallal, a „We Will Rock You” és a Mi vagyunk a bajnokok . '
 • A Be Your Own Pet foglalkozott ezzel a 2005 -ös Queen tribute albumon Gyilkoskirálynő .
  Rachel - South Point, OH
 • A dal meglepően bonyolult hangszerelést tartalmaz, és a Dzsessz Az album egésze talán a Queen kísérletezésének csúcsát képviseli. Egy fantáziadús szóló szerepel kizárólag kerékpárharangokon, szokatlan akkordmenet, időbeli eltolás (4/4 -ről 6/8 -ra) és a popkultúra referenciáinak egész sora a szövegekben, beleértve a vallás említéseit, a Watergate -botrányt, gyógyszerek, Pofák , Csillagok háborúja és Frankenstein .


Érdekes Cikkek